29 September

Så har de nu gått ett år sedan jag låg under kniven på Carlanderska, ett år som det har hänt jätte mycket på både kilomässigt och mentalt, de har varit lite som att lära sig gå igen! Vad kan jag äta och må bra av och vad skall jag undvika? Bäst mår jag av lax och kyckling till de är det potatis som gäller, ris och pasta är fortfarande jobbigt att äta, så som färska grönsaker kokta går däremot jätte bra!
Vad jag har förundrats över är hur dåligt eftervården fungerar, på ett år är det tre besök hos sjuksköterska och dietist ingen läkar kontakt alls, tycker faktiskt att de borde finnas samtalsterapi både enskilt och i grupp och med sjukgymnast! Många har aldrig tränat och behöver hjälp med att komma igång med att röra på sig. Jag har haft tur som har en underbar familj och vänner som stöttat mig och att jag var 100% motiverad! Ibland får jag höra att du har ju tagit den lätta vägen och till Er vill jag bara säga detta är inte lätt! och jag hoppas och önskar att de i framtiden blir bättre eftervård för oss, jag hör ibland om de som misslyckats och gått upp igen, de kanske inte hade hänt om de funnits en större stöttning från vården! Men jag ångrar inte att jag gjort detta, utan är jätte tacksam för att ha fått möjligheten till detta.
// Birgitta

28 September

Så var det ett år sedan jag skrevs in på Carlanderska, vi var fyra kvinnor som anlände dit den 28/9 2009, och idag fick jag kallelsen till 1 års kollen den 14/10, så typiskt ett datum då vi är i Värmland på älgjakten! så imorgon får jag ringa och be om ett annat datum, de känns jätte trist att inte få träffa de andra men sånt är livet! Även denna morgon började jag med min härliga morgonrunda med hundarna men idag blev de inget gym, jag gymmade faktiskt i 1 tim igår och de är jobbigt men det känns jätte skönt efteråt. På eftermiddagen åkte Maria, jag och hundarna var till Anders och Liselott vi fick gratta Anders riktigt ordentligt, tänk att han fixade andra SM titeln i år med sitt finfina skytte STORT Grattis! Och ett stort tack för att ni plockade fram kameran.


// Birgitta

27 September

Så har även denna helg kommit och gått, och de är åter sista måndagen i månaden och de var dax att stiga på vågen och den visade -, så på mindre än ett år har jag tappat mer än 40 kg, Jippi! Så nu fattas det bara 1.5 kg tills jag är normalviktig! Jag fortsätter med mina morgon promenader och de känns så skönt, jag tränar även på gymmet behöver skaffa lite muskler för att fylla ut skinnet.
Igår hade vi besöka av Maja och hennes familj, jätte mysigt när barnbarnen kommer på besök!

// Birgitta

25 September

Igår hade vi våran bröllopsdag, den firade vi med våra härliga vänner från Halmstad som kom upp under dagen, vi var ute i strålande sol och avnjöt vår hemlagade köttsoppa och ananaspaj. De hade med sig sina hundar och vi tränade på fågeltagningar, och Sörens lilla cockervalp fick en ny lekkamrat i en Norfolkterrier. Vilken underbar ras de är, vi får se om det kanske blir en sådan längre fram i livet? Men just nu är jag nöjd med mina springrar.

På kvällen åkte Sören och Jocke upp till Värmland för att röja pass till årets älgjakt, och jag avnjöt kvällen med att se på filmen Se upp för dårarna dårrarna stängs!

Vi har även varit och inhandlat nya jaktkläder till mig, de blev byxor, väst och jacka, så nu är jag klädd för att vara ute i skog och mark med våra hundar

// Birgitta


20 September

Idag har jag varit på gymmet, de var faktiskt riktigt skönt, fast jag började morgonen med en härlig morgon pormenad med hundarna, jag har fuskat under 4 dagar och vips så kommer herr ågren och klänger på mig, men efter den sköna svängen med hundarna så kändes det bara bra, så nu är det slutfuskat om jag vill må bra, och eftersom jag är värd att må på topp så får jag vandra vidare varje dag! Fick sällskap till gymmet av Camilla och vi avslutade träningspasset här hemma med hemlagad köttsoppa kaffe och en bit kaka. Vi fick ett tips av Henrik som tränar regelbundet där att skaffa en pulsklocka för att maximera förbränningen, så nu får jag ut och kolla på nätet vad det är, tja även träningen verkar gå i teknikens fotspår men det kanske kan motivera mig att träna mer och då kan de vara en bra investering?Ikväll skall vi åka till Lidköping och titta på skjutdörrar till en garderob i hallen hoppas att den ser bra ut även i verkligheten som på fotot. // Birgitta

19 September

Plötsligt händer de........................
Idag på nyhets morgon har de tagit upp att man inte har forskat på flickor/kvinnor med ADHD, utan bara på pojkar/män, och detta är ett problem som jag själv känner till allt för väl, inte nog med att jag fick diagnosen först efter 40 år och ingen vet riktigt hur man skall behandla den. Så nu skulle jag vilja fråga alla politiker vad de tänker göra åt detta? Jag hinner inte  få något svar innan jag går och röstar men de skulle vara intressant att höra deras åsikter. De är svårt att leva med denna diagnos då man ofta blir så missförstådd, jag förstår tex inte ironi vilket kanske inte låter som ett problem, men som ofta försätter mig i svåra situationer, jag hör bara bokstavligen vad som sägs och förstår inte att det sägs med "ironi" och kan på så sätt bli jätte sårad trots att den som säger det menar det som ett skämt. Jag har även försökt att följa partiledar debatten, men då de hela tiden bara talar i munnen på varandra  så förstår jag inte vad de säger! Detta får mig att tänka på skolan som ibland påminner om dessa debatter. och att då är hopplöst för elever med min diagnos att hänga med, så nu hoppas jag av hela mitt hjärta att de kommer mer forskning kring detta
// Birgitta

15 September

Tänk idag är det ett år sedan Sören och Jag var ner på informationsträff på Carlanderska helt otroligt vad tiden går och snart firar jag ett år som opererad. Min dagliga promenad genomfördes även imorse trots regn, känner mig riktigt stolt, får se när jag kan kravla mig iväg till gymmet, funderar på att ringa skjukgymnasten för att få lite hjälp med ett program som passar mig. Vi får se hur jag gör.
Hittade den här bilden och texten på en annan blogg och jag kunde inte låta bli att sno den för de är precis så här det är.
Hjärnspöken när spegelns refelktion inte överensstämmer med verkligheten.



// Birgitta

14 September

Även idag var jag uppe i ottan, åkte med Maria och alla hundarna till Vilske skogen, blev en skön runda både för oss alla, men kanske våran Alice hade de roligast då hon lyckades få upp något och drog med skall i ca 5 minuter, inte vad jag önskade mig men som tur var så kom hon tillbaks självmant och sedan fick de bli koppel för den damen. På em blev det en tur till Skara då jag hade slut på min frukost, efter som jag fortfarande inte kan äta bröd gröt på morgonen så får det bli naturdiets proteindrink med choklad smak och just nu finns den på ÖB till hyfsat pris.

Nu skall jag strax ta en kvälls runda här ute och se om jag kan plocka in lite frukt från träden.
// Birgitta

13 september

I dag vaknade jag med herr ågren hängande på mig................ Hatar när han bara tränger sig på. Tidigare har jag tryckt ner honom med mat och godis men nu fungerar de inte, utan jag är tvungen att försöka finna orsaken till mitt mående. Och här kommer rädslan för att jag skall sabba operationen genom att inte sköta mig. Hatar verkligen denna känsla! Så nu är det bäst att jag sätter på mig gympa dojorna och går ut och går så jag inte hittar på något dumt, för jag är faktiskt värd att må bra och vara lycklig.
// Birgitta

7 September

En ny underbar morgon, vaknade redan kl 6.00 och var utsövd, så morgonpromenaden är redan avklarad, de var lite dimma i skogen så det såg riktigt trollskt ut, måste nog köpa mig en liten kamera och ta med mig när jag är ute. Jag har även beställt tågbiljett till Linköping åker till vårt lilla barnbarn Linus ett par dagar, bäst att passa på medan Sören är ledig och kan sköta om hem och hundar för på Fredag drar han till Göteborg med sina jobbar kompisar och då är jag hemma igen.
// Birgitta

6 September

Idag var det betydligt varmare 12 grader och sol, riktigt skönt att gå morgonpromenaden. Nu har det gått en vecka sedan jag startade mitt nya liv med mer träning och det går faktiskt jätte bra att ta sig ut varje dag. Jag har även varit till frissan idag och klippt mig, alltid lika skönt att bli av med slitna toppar, och nu är det dax att börja med kvällsmaten och kl 20.00 måste jag titta på Biggest Loser där jag till min stora förvåning såg att två av deltagarna är hunduppfödare från Götene så nu blir det till att hålla tummarna för Rune och Florence.
// Birgitta

5 September

Så var snart även denna helg till ände, I fredags åkte jag upp till Gränna där Lena hyrt en stuga, vi var och åt på en jättemysig hamnkrog med mycket trevlig personal där var det helt ok att beställa barnportion. Men nu var det ju inte för maten jag åkte utan Lördagens hundutställning, vi fick en underbar dag i strålande sol och stora framgångar för Lenas hundar BIR och BIS 3 slutade de för Zimon tikarna blev 2 och 4 bästa tik. De var jätteskönt att inte ha några hundar med mig utan bara sitta och titta!
Idag klev jag upp i ottan och gick till skogen med hundarna, de var bara 4 grader och jag behöver inhandla lite varmare kläder, men hundarna tyckte att de var ur kul att åter få springa i skogen.

Sören har idag fixat fönstren till våran entre, de blev jätte bra så nu kan vi sitta ute och njuta även om temperaturen skjunker.

Nu är det dax att lägga köttet på grillen. Må väl
// Birgitta

2 September

En händelserik dag,
Vaknade kl 8.00 och insåg att jag inte skulle hinna gå min morgonrunda då jag skulle träffa Anna kl 10.00 så jag fick skjuta upp prommenaden tills jag kom hem. Han precis till tio Anna och Maja väntade på mig utanför VC. När vi var klar där var det lunch tid för mig och idag blev det kinaresturangen som fick besök, de hade en super god buffeé och jag mår så bra på kina mat(hoppar över de fritterade). Sedan  gick vi och tittade på lite kläder, jag är i stort behov av både byxor och tröjor inför hösten men idag fick jag inget napp. Skall försöka lura med mig Maria till lager 157.

När jag kom hem var det dags för dagens prommis och mitt på sträckan möter hundarna och jag en häst med ryttare, mina stackars hundar höll på att krypa ur skinnet, tack och lov är de lydiga och kom direkt så jag fick dem kopplade, och hästen var som tur var hur lugn som helst, annars vet jag inte vad som kunde ha hänt, så nu blir det morgon prommis framöver.
// Birgitta



1 September

Så var först höstdagen här enligt almanackan, en stålande dag som började med en rask promenad med hundarna i skogen på 50 minuter, de känns jätte skönt att ha kommit igång igen så nu gäller de bara att hålla i det och inte låta latmasken få fäste igen. Idag har det även varit ett läkarbesök på vårdcentralen och alla prover var toppen, så nu har jag inget att skylla på, så nu får det bli min skogspromenad varje dag och simning 2 ggr/veckan så blir det nog ordning på mig med, skulle tycka att de vore skönt att tappa de sista kilona och strama upp skinnet på kroppen lite, jag kommer aldrig att få en perfekt kropp men lite bättre skulle inte skada
// Birgitta

RSS 2.0