20 Februari

Nu är tandläkarbesöket avklarat, ringde kl 7.00 och fick en akut tid till 8.50, så vi fick packa oss i väg och där fick jag veta att de som gör ont i överkäken är ett tandben som ligger blottad, de kommer att ta ett par dagar innan tandköttet har läkt ihop runt tandbenet så nu är det bara att äta värktabletter och penicillin så kommer det att vara bra till den 28 då tanden de öppnade för att släppa ut varet genom skall rotfyllas och den 29 skall de operera roten på den tanden och sedan får jag hoppas att de är färdigt med var och infektioner i munnen för den här gången så jag lan få göra min bråck och buk operation. När vi var klar hos tandläkaren åkte vi och hämtade Maria och Camilla sedan styrde vi kosan mot Mariestad och Anna för att titta på valpar, de är alltid lika mysigt, jag blev allt lite valpsjuk så nu hoppas jag att Nova börjar löpa så vi får lite valpar under våren. Nu är det dax att gå och lägga huvudet på kudden, de blev bara tre timmars sömn inatt, så nu hoppas jag att de kan bli lite sovmorgon imorgon.
// Birgitta

19 Februari

Idag har det inte varit någon trevlig dag!? Jag har troligen fått en rejäl infektion i min överkäke! Jag var ju och opererade ut några tandrester i Onsdags och jag har haft känning i överkäken och de har även varit en otäck smak i munnen så inatt har jag inte sovit som en prinsessa precis utan vakant av att de har spänt och varit otrevligt så idag har det inte blivit mycket gjort! som tur är har Anna och Maja varit på besök så jag har haft något som distraherat mig, så imorgon får jag ställa väckaren på 06.00 så jag är duschad och klar när de öppnar kl. 07.00. Jag återkommer med vad som händer med eländet i munnen, Nu är det natti natti som gäller
//Birgitta

18 Februari

I torsdags var jag till Carlanderska och hämtade Jens som var förvånansvärt pigg, så dagen idag har vi tillbringat på att kolla på loppisar i Falköping med Maria och Camilla. Tack för en trevlig Lördag på stan de får vi snart göra om eller hur!
// Birgitta

15 Februari

Då var tandläkar besöket över, uch och fy vad jag tycker att de är jobbigt, bedövad och helt slut känner jag mig men nu är rotresterna ett minne blott och jag är lite pengar fattigare :-(. Men nu har hon ialla fall pratat med rotspecialisten på Kss och om allt går enligt planen så skall jag rotfylla den tanden de öppnade för att släppa ut varet den 28 februari och sedan skall jag operera roten den 29 februari, det känns så där men jag vill ju inte mista tanden och sedan vill jag ju även få göra min buk operation, så imorgon kan jag ringa till Kss och ge besked att tanden fom 1 mars och att jag då vill göra operationen så snart som möjligt, vi får vänta och se de svarar imorgon. Nu blir det Alvedon och sängen

Vi hörs snart igen

// Birgitta


14 Februari

Idag har jag skjutstat en kompis till Carlanderska där han skall göra sin GBP operation. Jag följde honom upp på avdelningne väntade där tills det var dax för honom att åka in på operation. Där efter gick jag upp till sjöterskorna på Obstetikmottagningen för att säga hej, tänk att de kommer i håg mig, vi har visserligen träffats på tre uppföljningar men de opereras ett stort antal patienter på Carlanderska. De skulle just ha ett inskrivningsmöte så jag blev tillfrågadom jag inte kunde gå in och säga hej till dem och svara på deras frågor, de är ibland lättare att fråga en fd patient än sjukvårds personal, även en av deras läkare Torsten var där och tyckte att jag hade lyckats mycket bra! Och jag är så jätte glad att jag har gjort denna operation och jag har inte ångrat mig en minut!

När jag kom hem fixade jag en god middag till mig och kära maken på alla hjärtans dag. Imorgon är det en ny dag och jag skall till tandläkaren och plocka ut ett par gamla rötter som har blivit kvar i min överkäke och jag hoppas även på att tandläkaren har fått kontakt med rot specialisten på Kss. jag återkommer med hur det har gått imorgon, ha nu en bra kväll

// Birgitta


8 Februari.

Idag var dagen det, jag har varit på undersökning hos tandläkaren och till min stora förvåning hade jag INGA NYA HÅL!!! Men jag har några gamla rötter som är kvar efter det att jag tappat två tänder så de skall opereras bort nästa Onsdag, Jag kommer sedan att ev behöva ett eller två inplantat. Det känns ialla fall skönt att bli av med dem och en risk för nya varhärder i käken. Jag fick inget besked om den tanden som jag har haft var under nu. Tandläkaren har försökt få tag på rotspecialisten på KSS för att höra vad som kan göras eller om även den måste tas ut. Så nu får jag vänta en vecka till på besked. Men jag är så himla tacksam över att jag har kommit i väg till tandläkaren, och det är tack vare en fantastisk psykolog och VBK Maria, och en jätte gullig tandsköterska och tandläkare. Jag hoppas att jag aldrig mer skal måsta må så psykiskt dåligt som jag har gjort över att besöka tandläkaren.

Imorgon skall jag ringa KSS och höra hur länge jag måste vänta med operationen om jag väljer eller måste ta ut tanden. 

Må väl // Birgitta

6 Februari

Idag har jag pratat med tandläkaren, och hon hade i sin tur pratat med läkaren från Kss, och tandäkaren skall nu ta kontakt med en rotfyllnings specialist för att se om det finns något mer hon kan göra, men hon sa att det kommer att ta tid att se så att varet är borta och om jag vill ha tanden kvar så blir det ingen operation förrän till hösten, och det är dessutom ingen garanti att de kan rädda tanden, så hon föreslog att jag skulle fundera på att dra ut den och sedan sätta in en krona eller ett implantat, suck mycket pengar kommer det att kosta men men men, jag fick en tid till till henne på onsdag och då skall jag göra min undersökning som vi hade planerat till i Mars, men nu när det inte blev någon op så är det bättre att köra på så att det inte blir mer krångel med framflyttade operationer.

Idag är det min mors födelsedag, grattis lilla mamma!
// Birgitta



4 Februari

Idag har det varit en trött Birgitta, jag lyckades inte somna förrän efter midnatt, och sedan vaknade jag vid 2 tiden av att jag hade en vansinnig hosta, så det var bara till att stiga upp och dricka honungs te, lyckades sedan somna om efter 3 och vaknade sedan av att Sören steg upp vid 6 tiden han skulle iväg och jaga med några arbetskamrater, men jag var för trött för att orka stiga upp och nästa gång jag tittade på klockan var den 10.30 gissa om jag blev paff. Inga hundar som hade väckt mig??? Så dagen idag har varit seg, men jag har ialla fall ingen feber. Imorgon skall vi på 6 års kallas då Sörens ena barnbarn fyller år, jag hoppas att jag inte blir sämre för jag vill ju så gärna kuna åka med. Men nu är det strax dax för sängen och jag kan lägga ytterligare en rökfri dag bakom mig, Natti Natti
// Birgitta

3 Februari

Idag blev det inte riktigt som jag tänkt. Jag skulle ringa tandläkaren för att kolla vad de hade kommit fram till men när vi kom hem från Skaras fredags shopping, men de hade redan stängt så de slutade nog redan efter lunch, typiskt min otur, jag hade ett litet hopp om att de hade beslutat att jag trots allt skulle få operera mig på måndag, men nu blir det inte så, jag får ta tag i telefonsamtalet på måndag fm så jag får ett besked, det är alltid lika jobbigt att inte veta hur lång tid det kommer att ta innan det blir dax igen. Jag kan bara hoppas att jag slipper en ny 9 timmars inskrivning, utan det kan räcka med den som nu är gjord.

Idag har jag varit vansinnigt röksugen, men det beror säkert på att jag inte är 100% frisk, och att vare sig tandläkaren eller läkaren ville skriva ut penecelin så att jag kan få bli frisk. Nu har jag ialla fall fått gnälla lite och det ör alltid lika skönt. Nu skall jag njuta av en härlig Fredagskväll med kära Maken.

// Birgitta


2 Februari

Idag fyller Alice's och Robbans valpar 1 år, så vi önskar alla valpar ett stort grattis!

Idag har det varit psykolog dag, det fungerar faktiskt jätte bra. Jag känner att jag börjar kunna lämna saker som hänt i mitt liv bakom mig och börja förstå varför jag har tröst ätit! Då menar jag inte att jag bara har stoppat undan händelser utan jag har bearbetat och försökt förstå vad det är som gjort att jag har tröstat mig med mat, och nu har jag ju även lagt ner rökningen, så det kommer med all säkerhet att poppa upp mer saker som jag måste våga titta på, men jag skall fixa det. Jag är inne på min åttonde dag. Jag är så himla stolt över mig själv!

Imorgon skall jag ringa till tandläkaren och kolla vad läkaren sa när hon ringde så jag vet vad jag har att rätta mig efter. Nu skall jag titta på Biggest loser och dricka en kopp Te.
// Birgitta

1 Februari

Idag är det dagen efter......... Det känns riktigt jobbigt att inte få göra min operation som jag har väntat på under 2 år! Men eftersom jag tror att allt som händer har en mening så får jag tro det om detta med. De har ialla fall med fört att jag har slutat röka! Idag är det en vecka sedan rökstoppet, det var då de ringde från KSS och sa att jag hade fått operationstiden. Och lite får jag väll skylla mig själv. Hade jag tagit tag i mina tänder så som jag hade lovat mig själv så hade kanske inte detta hänt. Men nu är jag på gång och jag skall på min första undersökning på 20 år. Jag har ju alltid bara gjort det som varit akut, men nu vill jag inte få fler bakslag. Nu skall tänderna fixax så att jag kan få operera mig. Läkaren skulle ta kontakt med min tandläkare för att se hur länge de kunde tänkas ta att bli av med varet. Så nu är det bara till att öka på motionen för jag är livrädd att jag skall börja öka i vikt pga att jag har slutat röka, det får bara inte hända! Så nu har jag påbörjat att skriva en matdagbok i Shape Up som jag hittade i min mobil. Så det ända som jag nu behöver är en storvinst på lotto så att jag har råd att göra det bästa jag kan av mina tänder, för som gbp är det ju extra viktigt att ha bra tänder så jag kan tugga för annars är det risk att det blir koplikationer i tarmen. Nu är det dax att förbereda middagen till kära maken.

// Birgitta


RSS 2.0